Home » Afslank Receptenbijbel

Afslank Receptenbijbel

Gepubliceerd op 13 september 2017 16:20

Product review ''Afslank Receptenbijbel''

Eerlijke ervaringen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm

Echte ervaringen met de Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm is een veel gelezen afslank-blogger, die onder andere schrijft op de website HappyHealthy. Sinds een tijdje heeft hij ook een eigen receptenboek: de Afslank Receptenbijbel. Overweeg jij om dit kookboek te kopen? Lees dan eerst deze pagina, want hier heb ik de echte ervaringen van kopers verzameld en vertel ik je waar je op moet letten als je dit receptenboek aanschaft.

Wie op internet zoekt naar ervaringen met dit boek komt al snel de nodige recensies en reviews tegen. De meeste van deze recensies komen op mij echter niet bepaald echt over.

Voor deze review pak ik het daarom anders aan. Ik ben op sociale media op zoek gegaan naar echte ervaringen met de Afslank Receptenbijbel.

Al snel kwam ik onderstaande reactie van BN-er Nicolette van Dam tegen:

Nicolette van Dam over de Afslank Receptenbijbel

Verderop op deze pagina vind je meer ervaringen van kopers. Hieronder beschrijf ik echter eerst wat de Afslank Receptenbijbel voor boek is en wat je kunt verwachten als je dit boek aanschaft.

Actuele kortingen Receptenbijbel

Wat is de Afslank Receptenbijbel voor receptenboek?

Wie de Afslank Receptenbijbel voor de eerste keer opent ziet vooral heel veel recepten en food-foto's. Het boek lijkt daarmee op andere favoriete koolhydraatarme receptenboeken, zoals bijvoorbeeld het Simpel Slank boek en de receptenboeken van Jasper Alblas. Dat koolhydraatarme receptenboeken zo populair zijn op het moment is logisch: koolhydraatarm eten is voor de meeste mensen de beste manier om af te vallen en vet te verbranden zonder honger.

Maar wat maakt dit boek nu anders dan andere receptenboeken? Het is bovenal een erg volledig boek met veel recepten. Oscar verpakt zijn informatie daarnaast op een simpele en goed te begrijpen manier, zonder belangrijke details achterwegen te laten.

Oscar beschrijft zijn visie op afvallen als volgt:

De visie van Oscar Helm

 • Culturen
  Oscar zegt te leren van culturen waar anders gegeten wordt en waar mensen gezonder en slanker zijn dan in Nederland en België. Deze kennis verwerkt hij in zijn recepten.
 • Ervaring
  Oscar gebruikt liever zijn eigen ervaring met wat werkt en niet werkt, dan enkel wetenschappelijk onderzoek. In de wetenschap wordt te veel van het gemiddelde uitgegaan, aldus Oscar Helm.
 • Logica
  Volgens Oscar is afvallen voor een groot deel logisch nadenken. Het is bijvoorbeeld logisch dat "een stuk groente of fruit wat rechtstreeks uit de natuur komt gezonder is dan een bewerkt fastfood product". In zijn producten probeert Oscar deze logica te verwerken.
 • Oermens
  Oscar baseert zijn recepten zoveel mogelijk op voeding die ook al door de oermens werd gegeten. Dat betekent zoveel mogelijk pure en natuurlijke voeding waar ons lichaam goed mee overweg kan.
 • Wetenschap
  De wetenschap is voor Oscar niet zaligmakend. Wel baseert hij zich op enkele grote onderzoeken die significante resultaten hebben laten zien. Oscar Helm is erg kritisch over de adviezen van instanties als het Voedingscentrum. Deze instanties worden teveel gestuurd door de lobby van bedrijven en boerenorganisaties en geven daarom niet het beste advies.

Hoe zijn de recepten samengesteld?

Zoals ik al eerder opmerkte zijn de recepten in de Receptenbijbel koolhydraatarm. Daarnaast bevatten ze ook relatief veel eiwitten. Dit is een beproefde combinatie die je tegenwoordig steeds vaker terugziet bij receptenboeken. Dat komt omdat deze combinatie erg goed werkt om de honger tegen te gaan en de vetverbranding te stimuleren. Ideaal dus als je snel en zonder honger wilt afvallen.

Om je een beetje een idee te geven van het type recepten dat je zult aantreffen in dit kookboek, geef ik je hieronder enkele voorbeelden:

 • Ontbijt: Havermout met zwarte chocolade en grapefruit.
 • Als snack: Avocado smoothie.
 • Als lunch: Omelet met paddenstoelen, broccoli en komijn.
 • Als diner: Biefstuk met zoete aardappel.

Alle recepten zijn voor 2 personen. Daarnaast vind je in het boek zes flexibele weekmenu's, waarbij je ook plek hebt om je eigen favorieten uit het kookboek in te passen. Deze flexibiliteit maakt het een niet te streng dieet.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm (Helmstater) met zijn receptenboek

Oscar Helm is niet de echte naam van Oscar. Dat is namelijk Oscar Helmstäter. Oscar zegt hierover dat hij zijn naam heeft afgekort omdat de volledige naam lastig is voor veel mensen. Een andere reden kan zijn dat zijn broer Laurens ook al actief is op internet in de afslankbranche en dat ze zo verwarring willen voorkomen.

Oscar is volgens zijn linkedin afgestudeerd als sociaal psycholoog en heeft zich verdiept in orthomoleculaire geneeskunde.

Wie op de site van Oscar kijkt, leest dat hij zichzelf daarnaast ook afslankcoach, voedingsdeskundige en auteur noemt. Dit zijn allemaal titels die niet beschermd zijn, en die je dus makkelijk aan jezelf kunt geven. Feit is in elk geval dat Oscar geen diëtist of voedingswetenschapper is.

Op zich vind ik het niet zo'n probleem dat Oscar geen diëtist is of voedingswetenschappen gestudeerd heeft. Veel kennis is ook prima zelfstandig te leren zonder naar een universiteit of hogeschool te gaan. En afgaande op zijn boek en zijn website heeft Oscar zich in elk geval goed verdiept in de materie.

Is Oscar Helm te vertrouwen?

Oscar is te vertrouwen: Oscar antwoord snel op mailtjes die ik hem stuurde. So far so good dus.

Er zijn echter wel twee dingen die mij opvallen die het vertrouwen een beetje schaden. Zo lijkt het er op dat zijn broer en vrienden wat ervaringen hebben gedeeld op internet met dit receptenboek. Laurens Helmstäter schrijft er bijvoorbeeld lovend over, zonder te melden dat dit boek van zijn broer is. Prima dat hij positief is over het boek van zijn broer, maar vermeld er dan wel even bij dat het van je broer is. Dit zou natuurlijk wel zo transparant zijn.

Ook schrijft Richard Ridder zeer lovende commentaren over dit boek, terwijl Richard Ridder nog de auteur was van de vorige editie van dit boek. Of zou Richard Ridder wellicht een ander pseudoniem van Oscar Helm zijn? Hoe dan ook, dit was niet nodig geweest wat mij betreft, er zijn immers genoeg tevreden klanten (zie de ervaringen hieronder).

Daarnaast probeert Oscar een abonnement te verkopen bij zijn boeken. De optie om dit abonnement af te nemen staat standaard aan. Let hier dus op als je het boek wilt kopen!

Een nadeel van de Receptenbijbel, een upsell voor een abonnement

Het is jammer dat Oscar gebruik maakt van dit soort trucjes, want het receptenboek is wat mij betreft goed genoeg om "zichzelf" te verkopen zonder marketingtrucjes.

Ondanks deze punten zijn de meeste klanten van Oscar Helm buitengewoon tevreden met zijn boek. Bekijk de recensies hieronder maar eens.

Ervaringen met de Afslank Receptenbijbel (PDF en fysiek boek)

De beste plek om te zoeken naar echte ervaringen is op Facebook en Twitter en fora. Vandaar dat ik daar op zoek ben gegaan.

Omdat dit receptenboek nog vrij nieuw is, kwam ik nog niet zoveel reacties tegen, maar in elk geval wel een paar. Om de privacy van de mensen te beschermen heb ik de achternamen deels weggehaald, maar verder zijn de reacties 100% echt en onbewerkt.

Ervaringen op Facebook met Afslank ReceptenbijbelDe ervaring van YorienAfslankbijbel recensie van ElbrichDe recensie van MarinaErvaring met Oscar HelmDanny over de Afslank ReceptenbijbelErvaring van Marianne

De voordelen en nadelen van de Afslank Receptenbijbel

Hieronder lees je in het kort wat volgens mij de voordelen en nadelen van de Afslank Receptenbijbel zijn:

De voordelen van de Afslank Receptenbijbel:

 • Kwalitatief boek, stevig gebonden en mooi vormgegeven.
 • Heel veel recepten met duidelijke instructies, bereidingstijd en alles wat je verder moet weten voordat je de keuken induikt.
 • De meeste recepten zijn erg smakelijk, je hebt niet het idee op dieet te zijn.
 • Heel veel gratis (digitale) extra's die je direct na aanschaf gratis kunt downloaden, waaronder een PDF met 84 gezonde tussendoortjes en handige boodschappenlijstjes.
 • Een niet-goed-geld-terug-garantie van 60 dagen.

De nadelen van de Afslank Receptenbijbel:

 • Er wordt een proefabonnement met het boek meeverkocht. Dit gaat over in een betaald abonnement. Zoek het blauwe vak met vinkje op de bestelpagina en haal het vinkje weg als je geen abonnement wilt afnemen (zie afbeelding hieronder).
  Let op, er wordt een upsell voor een abonnement verkocht
 • Bereiden van gerechten kost best wat tijd. Je zult er echt voor moeten gaan wil je dit dieetplan succesvol volgen.

Waar is de Afslank Receptenbijbel te koop?

Momenteel is de Afslank Receptenbijbel alleen te koop via AfslankReceptenbijbel.nl. Je kunt het boek dus nog niet tegenkomen in een boekenwinkel of op Bol.com.

Op de website kun je het digitale boek (PDF) direct downloaden. Het fysieke boek wordt binnen een dag na aanschaf gratis opgestuurd. Je kunt afrekenen met iDeal, PayPal of Bancontact/Mister Cash.

 

Be Health, Be Beauty


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.